ΓΕΡΜΑΝΙΑ: BUT ALIVE – ΩΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ… – ZEIT AN GOTT ZU DENKEN & THEMIS ADAMS, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

hqdefault

But Alive – Zeit an Gott zu denken…

(= Ώρα να σκεφτούμε το Θεό…!)

https://australiasaintpaisiosofmyheart.wordpress.com

AUSTRALIA & ST PAISIOS OF MY HEART

Πολύ τους αγαπώ τους  But Alive και τους έχω στην μικρή προσευχή μου να γνωρίσουν κι αυτοί την Ορθοδοξία!! Ο Χριστός τις αγαπάει πολύ τις καλλιτεχνικές ψυχές…!! Γιατί κι αυτές τον αγαπούν αλλά κάποιες δεν το ξέρουν…!

“Οι ψυχές είναι Χριστονοσταλγικές, Θεονοσταλγικές…!”, έλεγε ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς!!! Δηλαδή από μόνες τους οι ψυχές μας νοσταλγούν το Χριστό, τον γλυκύτατο Θεό μας! … Και κάποια στιγμή θα τις φέρει κοντά Του…!

Άβελ-Αναστάσιος Γκιουζέλης

d665a5e0aeacf3bca34761fe05f50f4b_546x248

But Alive – A German punk rock band

161527531

But Alive

… But Alive was a German punk rock band, which was founded in 1992 in Hamburg. Most of their lyrics were very political. When they announced their breakup in 1999, because of musical and personal differences, they consisted of the following members: * Marcus Wiebusch (Vocals and Guitar); also in Rantanplan, now in Kettcar * Frank Tirado-Rosales (Drums); also now in Kettcar * Hagen van der Viren (Guitar) * Torben Meißner (Bass); now in Rantanplan Their 1997 album Bis jetzt ging alles gut was released in North America by the Canadian G7 Welcoming Committee Records.

ztos_foto2011_22

But Alive

But Alive – Zeit an Gott zu denken / Lyrics (στίχοι)

Das Frühstücksei ist zerbrochen und außerdem zu weich,
EN: The egg is broken and also too soft,

Und dieser Kontoauszug kam herein heute morgen:
EN: And this statement came in this morning:

Du bist eher arm als reich.
EN: You’re more poor than rich.

Auf kurze oder lange Sicht wird dir niemand etwas schenken:
EN: In the short or long term nobody will give something you:

Langsam wird es Zeit, an Gott zu denken,
EN: It is really time to think about God

Es wird wirklich langsam Zeit, an Gott zu denken.
EN: Really slow, it is time to think about God.

Deine sogenannten Freunde hatten alle einen guten Rat parat.
EN: Your so-called friends had all ready a good advice.

Sie klopfen dir auf die Schulter und seilen sich zügig ab.
EN: They tap you on the shoulder and rope down quickly.

Zwischenmenschliche Kontakte mußt du ab jetzt etwas beschränken.
EN: You don’t have to limit interpersonal contacts from now something.

Tja…
EN: Well…

Langsam wird es Zeit, an Gott zu denken,
EN: It is time to think in God slowly

Es wird wirklich langsam Zeit, an Gott zu denken.
EN: Really slow, it is time to think about God.

Dieser Knoten in deiner Brust war früher einmal dein Herz.
EN: This lump in your breast once was your heart.

Du hältst den Kopf hoch, weil du mußt, und weil es sich so gehört.
EN: You think up the head, because you have to, and because it is so.

Doch dein gebrochener Mut lässt sich – auf Teufel komm raus –
EN: But your broken courage can be – come on fuck -.

Nicht mehr einrenken:
EN: No longer put:

Langsam wird es Zeit, an Gott zu denken,
EN: It is time to think in God slowly

Es wird wirklich langsam Zeit, an Gott zu denken.
EN: Really slow, it is time to think about God.

Auf einmal wird dir schlecht, irgendwo im Bauch,
EN: At once is bad, friends somewhere in the belly,

Und die Leitplanke ist echt, und die Böschung auch.
EN: And the barrier is real, and the Bank also.

Du verlierst die Kontrolle über den Wagen
EN: You lose control of the car

Und du kannst ihn nicht mehr lenken. Tja…
EN: And you can no longer keep him. Well…

Langsam wird es Zeit, an Gott zu denken,
EN: It is time to think in God slowly

Es wird wirklich langsam Zeit, an Gott zu denken.
EN: Really slow, it is time to think about God.

tumblr_n39tk7msmg1sixdhgo1_500

NeuschwansteinCastlemunich-castle

Photo: GERMANY OF MY HEART…

The-Fly3

Themi Adams – Ο Ελληνοαυστραλός π. Θέμιστοκλής Αδαμόπουλος

όταν ήταν στους The Flies μαζί με τον Mick Jagger των Rolling Stones

This post in english:

http://workersectingreece.wordpress.com/2014/03/03/themi-adams-of-the-flies/

2490780-3

https://www.youtube.com/watch?v=YOQqHBKgZT0

http://www.youtube.com/watch?v=JnDlim3mYds

Συνεντεύξεις στο π. Θεμιστοκλή Αδάμόπουλου (Fr. Themi Adams) στά αγγλικά

ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΜΟΡΡΙΣ

Όταν ένα πρωί ο νεαρός Θέμης είπε στη μητέρα του ότι «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού», δίνοντάς της μια γεύση του νέο μαρξισμού, εκείνη έκανε έντρομη το σταυρό της και πήγε στο εικονοστάσι να προσευχηθεί. Ο Θέμης ήταν στο πρώτο έτος της Σχολής Εμπορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, σπουδές που δεν επρόκειτο όμως να ολοκληρώσει. Πολιτικές Επιστήμες και Φιλοσοφία ήταν οι σχολές που τον εξέφραζαν τότε περισσότερο, θα πει σήμερα. Συνάμα, επηρεασμένος από τη μουσική των «Beatles» και των «Rolling Stones», σχημάτισε το group «The Flies».

«Σκέφτηκα ότι αφού τα σκαθάρια έχουν τόση επιτυχία, γιατί όχι και οι… μύγες. Το κλίμα ήταν κατάλληλο και το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο. Είχαμε μεγάλη επιτυχία. Δίναμε κονσέρτα σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, πάντοτε σε ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες. Το αποκορύφωμα όταν καλεστήκαμε να παίξουμε με τους “Rolling Stones” στην πρώτη τους τουρνέ στην Αυστραλία το 1965 στο Palais Theatre της St.Kilda. Δίπλα στον Mick Jagger, ήταν απίστευτο… αλλά αληθινό».

Συνάμα, έπαιρνε μέρος σε κινητοποιήσεις νέων για να σταματήσει ο πόλεμος στο Βιετνάμ, ενδιαφερόταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος, υποστήριζε το κίνημα των γυναικών και μελετούσε με πάθος τα διάφορα θρησκεύματα, προσπαθώντας να βρει απάντηση στα υπαρξιακά ερωτήματα που τον βασάνιζαν. «Το 1972 παρατώ τα πάντα, ακαδημαϊκή καριέρα, τίτλους, φιλοδοξίες, οράματα και ξαναγυρίζω στην ορθοδοξία. Έβλεπα το έργο της Μητέρας Τερέζας και παρ’ ότι η πανεπιστημιακή μου θέση μού εξασφάλιζε ένα καλό μισθό, ένοιωθα φτωχός, πάμφτωχος».

themi-adams

Ο π. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, ο ιεραπόστολος της Κένυα

& της Σιέρα Λεόνε της Αφρικής

ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ

«Αρχίζω τότε μια νέα ζωή. Έχοντας στις αποσκευές μου το ακαδημαϊκό μου παρελθόν, αρχίζω να μελετώ τη Θεολογία. Παίρνω το πτυχίο μου από την Καθολική Θεολογική Σχολή «Corpus Christi» και μετά, με την καθοδήγηση του αρχιεπισκόπου Στυλιανού, φοιτώ στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστόνη. Συνάμα, μελετώ την Εβραϊκή και Αρχαία ελληνική στο Πανεπιστήμιο Harvard. Στη συνέχεια, παίρνω το δοκτορά μου στη Θεολογία από το Πανεπιστήμιο Princeton και γυρίζω στην Αυστραλία, όπου από το 1988 μέχρι το 1998 δίδασκα στη Θεολογική Σχολή του Sydney «Άγιος Αντρέας», καθώς επίσης και στο Πανεπιστήμιο του Sydney Θεολογία και την Αρχαία Αιγυπτιακή Γλώσσα, την Κοπτική. Ως ακαδημαϊκός, είχα μέλλον. Δεν ήμουν, όμως, ικανοποιημένος. Παρακολουθούσα το έργο της Μητέρας Τερέζας και ένοιωθα ένα τεράστιο κενό μέσα μου. Δεν ήμουν με το φτωχό. Δεν χρειάστηκε τότε να παλέψω καθόλου με τον εαυτό μου. Μέσα μου φούντωσε ένας πόθος να είμαι δίπλα στους φτωχούς και να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να είναι η ζωή τους πιο ανθρώπινη. Ένιωσα ότι όλες αυτές οι γνώσεις οδηγούσαν σ’ αυτόν τον δρόμο. Αυτή ήταν η ουσία. Ζήτησα τότε από τον σεβασμιότατο την ευλογία του ν’ αρχίσω ιεραποστολή στην Αφρική. Το 1999 ξεκινώ το έργο μου στην Κένυα με την εντολή του μακαριοτάτου πατριάρχη Αλεξανδρίας και πάσης Αφρικής, Πέτρου, αφού φρόντισε να χειροτονηθώ διάκος, ιερέας και μετά αρχιμανδρίτης».
Εκεί ιδρύει το πρώτο πανεπιστημιακό ορθόδοξο κολλέγιο, το Orthodox Teacher’s College of Africa.

«Πιστεύω ότι η μόρφωση είναι το μεγαλύτερο όπλο του ανθρώπου στη ζωή. Αν θέλεις να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου, να τού μάθεις την τέχνη να ψαρεύει και όχι να του δίνεις το ψάρι έτοιμο. Στο κολλέγιο προετοιμάζαμε νέους να γίνουν δάσκαλοι Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Στη συνέχεια, εισαγάγαμε και τον κλάδο της Κοινωνιολογίας».

Το επόμενο βήμα στο τεράστιο έργο του ιεραπόστολου που έχω απέναντί μου σήμερα, είναι «να χτίσουμε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό για τα παιδιά των πολύ φτωχών που δεν μπορούν να πάνε σχολείο γιατί τα πόδια τους είναι γυμνά και τα στομάχια τους άδεια».

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ρούχα, παπούτσια, συσσίτιο, όχι απαραίτητα μ’ αυτή τη σειρά, στα παιδιά και αμέσως μετά η φροντίδα της γυναίκας που «είναι το μεγαλύτερο θύμα στην Αφρική. Είναι η καρδιά της οικογένειας. Ο άντρας μπορεί να έχει δυο και τρεις γυναίκες και να κάνει παιδιά με όλες. Η γυναίκα είναι εκείνη η οποία πουλά ακόμη και το κορμί της για ένα κομμάτι ψωμί, ώστε να μην πεθάνουν τα παιδιά της από την πείνα. Γι’ αυτό ανοίξαμε Σχολή Ραπτικής, όπου οι γυναίκες μάθαιναν την τέχνη και κέρδιζαν το ψωμί τους τίμια».

Από την Κένυα, το 2007, ο νέος πατριάρχης Θεόδωρος, που παρακολουθεί από κοντά το έργο του ιεραπόστολου και ανθρωπιστή Θέμη Αδαμόπουλου, του δίνει εντολή να πάει στη Δυτ. Αφρική, στη Sierra Leone, όπου ο εμφύλιος πόλεμος 12 ολόκληρων χρόνων έχει ισοπεδώσει τον τόπο και έχει αφήσει πίσω του φρικιαστικές εικόνες. Παιδιά ακρωτηριασμένα, πρόσωπα και κορμιά παραμορφωμένα, άνθρωποι που ζουν στους δρόμους και αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκεί. Ο θάνατος είναι μέρος της καθημερινής τους ζωής. «Ζει» εκεί δίπλα τους κι ανάμεσά τους.

«Εκεί χτίζουμε ένα χωριό για 100 ανάπηρους που ζητιάνευαν στους δρόμους και η αστυνομία τους κυνηγούσε και τους έδιωχνε από παντού. Ξεκινήσαμε με την εκκλησία Άγιος Μωϋσής ο Αφρικανός, στην περιοχή Waterloo, Τεχνική Σχολή Ξυλουργικής και Ραπτικής, σπίτια, κλινική και σχολεία.
Στο Freetown, την πρωτεύουσα της Sierra Leone, ιδρύσαμε το πρώτο σχολείο για 1.200 παιδιά, όπου διδάσκουν 60 δάσκαλοι. Του χρόνου θα ιδρύσουμε Ορθόδοξο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο για τους φτωχούς. Υπάρχουν παιδιά που έχουν τα προσόντα, δεν έχουν όμως τη δυνατότητα να πάνε ούτε στο δημοτικό. Οφείλουμε να τα βοηθήσουμε».

ΟΙ γυναίκες στις φυλακές του Freetown, είναι εκείνες που θα τραβήξουν στη συνέχεια την προσοχή του και θα φροντίσει για την αποκατάστασή τους μετά την αποφυλάκισή τους: «Αν δεν έχουν μια δουλειά έντιμη, δεν αποκλείεται να καταλήξουν πάλι εκεί. Έτσι, φροντίζω να κάνουν εκεί μέσα μαθήματα ραπτικής και όταν βγουν τούς δίνω μια δική τους ραπτομηχανή».

Το επόμενο βήμα του είναι να δώσει χέρια και πόδια στα ακρωτηριασμένα παιδιά: «Είναι το πιο φρικτό θέαμα, τα πιο τραγικά θύματα του πολέμου. Μέχρι του χρόνου ελπίζω να είναι έτοιμη η κλινική που θα δώσει τεχνητά χέρια και πόδια σε χιλιάδες παιδιά και νέους για να επιβιώσουν και να πάρουν πίσω την αξιοπρέπειά τους. Σήμερα ζητιανεύουν και εκδιώκονται από την αστυνομία».

Στο εύλογο ερώτημα «από ποιους στηρίζεται οικονομικά ένα τόσο μεγάλο έργο», πληροφορούμαστε ότι στην Αυστραλία υπάρχουν δύο μεγάλοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί οι «Paradise Kids for Africa» και «Light of the World Australia» που έχουν επιτροπές σε όλες τις πόλεις της Αυστραλίας γι’ αυτόν το σκοπό. Επίσης, στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλη στήριξη από Χριστιανικές Αδελφότητες. Μια από αυτές είναι ο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

img_1470-1

Οι The Flies που ίδρυσε ο Themi Adams

ο μετέπειρα πατήρ Θέμης Αδαμόπουλος (Fr. Themi Adams)

ιεραπόστολος της Sierra Leone της Αφρικής

Father-Themi-in-a-moment-of-thought-by-the-sea-near-Waterloo-Sierra-Leone1-940x412-1

π. Θέμης Αδαμόπουλος – Fr. Themi Adams

category: ger

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s